Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر، گروه بین الملل؛ «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس که دیروز دوشنبه میهمان ایرانی ها بود در مصاحبه ای منطقه غرب آسیا را به یک انبار باروت تشبیه کرده و نسبت به وقوع جنگ جهانی در خاورمیانه هشدار داده است.

هانت در این مصاحبه گفته است: غرب آسیا مثل باروت است؛ جایی که رخدادهای کوچک ممکن است منجر به یک فاجعه در مقیاس جنگ جهانی اول شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما موضوع تحریمها را داریم. رقابت منطقه‌ای ایران و عربستان را داریم که بیشتر و بیشتر در حال خطرناک تر شدن است و منجر به جنگ نیابتی شده است. اگر اینها را کنار هم قرار دهیم و به خطرات منجر به جنگ جهانی اول نگاه کنیم می‌بینیم که رویدادهای کوچک مثل زنجیره‌ای از رویدادها می‌توانند عواقب فاجعه باری داشته باشند.

وی تعیین مرزهای رژیم صهیونیستی را نیز یکی دیگر از موضوعات مهم خاورمیانه دانسته است.

وزیر خارجه انگلیس همچنین درباره بازداشت، محاکه و زندانی شدن جاسوس های دو تابیعتی در ایران صحبت و نسبت به تکرار چنین رویدادهایی به تهران هشدار داده و انگلیس را به عنوان یکی از بازیگران مهم حاضر در خاورمیانه معرفی کرده است.

اشاره غیر مستقیم به نقش انگلیس در شکل گیری بحران های خاورمیانه

هشدار درباره وقوع جنگ جهانی اول و عنوان داشتن اینکه انگلیس از بازیگران مهم در خاورمیانه است نشان می دهد که این کشور در شکل گیری بحران های خاورمیانه نقشی انکار ناپذیر دارد.

اشاره به جنگ جهانی اول آن هم زمانی که هانت در ایران حضور داشت می تواند حاوی پیام های متعددی برای تهران باشد. یکی از نقاط تاریک تاریخ ایران مربوط به دوره پایانی جنگ جهانی اول و اشغال کشورمان از سوی نیروهای متفقین است. در آن دوران انگلیس با فریب و احتکار گسترده مواد غذایی موجبات رقم خوردن قحطی گسترده در ایران را فراهم کرد. متاسفانه به این بخش از تاریخ ایران و نقشی که انگلیس در فجایع آن دوران داشته آن چنان که باید پرداخته نمی شود و شاید یکی از دلایلی که فرستاده های لندن به خود اجازه می دهند در سفر به تهران اقدام به تهدید کنند همین امر باشد.

این تهدید هانت با استفاده از کلید واژه «قحطی جنگ جهانی اول» آن هم در زمانی که اروپا منافقانه سخن از لزوم تداوم برجام می گوید، از دو منظر حائز اهمیت است؛ اول اینکه؛ با استراتژیک دانستن اتحاد انگلیس و سعودی، تلویحا کشورمان تهدید به «مواجهه سخت» از سوی مثلث شوم غربی، عبری، عربی شده است. دوم اینکه؛ دولت و ملت ایران را با ترساندن از قحطی بزرگ، در دوراهی پذیرش خواسته های نامعقول و تجاوزکارانه آمریکا و اروپا و تن دادن به سازش از یک سو و تحریم های شدید از سوی دیگر قرار داده شده است. این همان نکته ای است که بی بی سی فارسی به عنوان پیاده نظام رسانه ای غرب در ایجاد جنگ روانی علیه ملت ایران چندی است آن را در دستور کار خود قرار داده است.   

از سویی؛ تهدید به وقوع جنگ جهانی در خاورمیانه در حالی انجام می شود که اخیرا انگلیس اقدام به دایر کردن پایگاه نظامی در عمان کرده و از سوی دیگر برای پایان دادن به جنگ یمن وارد میدان شده است.

هانت پیش از سفر به ایران، به عربستان سفر کرده و در خصوص لزوم پایان دادن به جنگ یمن با سران ریاض گفتگو کرده بود.

با توجه به پرونده کثیفی که انگلیس در منطقه دارد از شکل گیری رژیم صهیونیستی گرفته تا اختلافات مرزی افغانستان و پاکستان، جنگ عراق، کمک تسلیحاتی به تروریست های حاضر در سوریه و ... نمی توان عنوان داشت که لندن از روی حس انسان دوستی و برای پایان دادن به رنج مردم یمن، برای پایان دادن به جنگ این کشور وارد میدان شده است.

از هم اکنون می توان پیش بینی کرد که اگر نقشه انگلیس برای پایان دادن به جنگ یمن به نتیجه برسد، خروجی این رویداد به گونه ای خواهد بود که گسترش نفوذ انگلیس در منطقه را به دنبال داشته باشد.

نکته ای که نباید از آن غافل شد این است که هانت در سفر به ریاض، عربستان را شریک استراتژیک انگلیس خوانده و در سفر به تهران، ایران را تهدید به وقوع جنگ جهانی در خاورمیانه کرده است. از گذشته انگلیسی ها به روباه صفتی و خباثت معروف بوده اند اما به نظر می رسد این بار فرستاده ملکه باکینگهام و نخست وزیر در آستانه سقوط انگلیس دچار اشتباه شده باشد چون تاریخ نشان داده ایران در برابر تهدید و فشار کوتاه نمی آید.

کد خبر 4463664

منبع: مهر

کلیدواژه: انگلیس ایران جرمی هانت جنگ جهانی اول خاورمیانه عربستان سعودی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۹۸۴۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا، پایگاه تحلیلی نظامی «Breaking Defense» در گزارشی به ارزیابی یکی از پیامد‌های جهانی عملیات موشکی پهپادی «وعده صادق» پرداخته و آورده است باوجود همکاری و مقابله گسترده چند کشور در کنار اسرائیل با تسلیحات پرتاب شده تهران، اما علاقه جهانی به پهپاد‌های ایرانی رو به کاهش نیست و تحلیلگران می‌گویند بازار پراشتیاقی در سراسر جهان برای دسترسی و خرید پهپاد‌های به نسبت ارزان و کارآمد ایران وجود دارد.

نویسنده گزارش آورده است: شاید اسرائیل و متحدانش توانسته باشند با تعداد زیادی از ۳۰۰ پهپاد و موشکی که ایران در حمله بی‌سابقه خود به اسرائیل پرتاب کرد، مقابله کنند، اما به نظر کارشناسان این امر مشتریان پرنده‌های بدون سرنشین تهران را منصرف نکرده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آمریکا برای توافق ایران باید ماهی چاق خاورمیانه را به ما بدهد!
  • توپ طلای مسروقه مارادونا به حراج گذاشته می‌شود
  • صدایی که از ایران شنیده می‌شود/آیا معمای طالبان حل خواهد شد؟ / فاصله خاورمیانه تا توافق
  • رسانه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • پایگاه آمریکایی: خریداران پهپادها و تجهیزات ایرانی به صف شدند
  • دهه ۹۰؛ دهه‌ی «رکود، عبرت، تجربه»
  • ایران دومین مصرف کننده لوازم آرایشی در خاورمیانه / کدام برندها حاوی فلزات سنگین هستند؟
  • روسیه این سلاح حساس آمریکایی را به ایران فرستاده
  • مسکو از جنگ ایران و اسرائیل چه بهره‌ای برد؟ روسیه تمام تخم‌مرغ‌هایش را در سبد ایران نمی‌گذارد
  • لزوم واکنش ایران اقدام اخیر رسانه انگلیسی علیه امنیت روانی مردم